Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Чакаме ли пациентът да се влоши, за да му

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЧакаме ли пациентът да се влоши, за да му
Коментари Харесай

Д-р Сотир Марчев: Карантинта намали сърдечно-съдовата смъртност

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Чакаме ли пациентът да се утежни, с цел да му се помогне, стигнахме ли до този здравен парадокс? Темата разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Сотир Марчев - шеф на клиниката по кардиология на медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. 

" Да призовем сърдечноболните да си съблюдават физическата отдалеченост, да се дезинфекцират, да си носят маските, от това имаме изгода и ние и те. Карантината в България понижи сърдечно-съдовата смъртност. 

Първите 5 месеца на годината имаме фрапантно понижение на броя на инфарктите и инсултите. 

Едната причина е, че ограниченията, които стопират ковид, стопират и всички останали банални вируси. Изчезнаха аденовируси, риновируси, старите коронавируси. Унищожиха ги дезинфекцията и маските. А една не дребна част от инфарктите и инсултите се предизвикат от вирус. Той, когато циркулира в кръвта, разбутва плаки и оттова се получават инфаркти и инсулти. Общото понижаване на вирусните инфекции докара до фрапантно намаляване на инфарктите и инсултите.

За първите 5 месеца на годината 211 са умряли от коронавирус, само че хиляди не са получили инфаркти и инсулти. Карантината понижи сърдечно-съдовата смъртност. Ако един човек има инфаркт и не отиде в болница, ще почине и смъртност отново ще има. Голяма част от хората ги е боязън да отидат на доктор, правилно е, само че общата смъртност от инфаркт в България е понижена. Бъдещето е незнайно. Хората предвиждат бъдещето, с цел да лъжат другите. Може да продължи същото, може да стане по-лошо или да стане по-добре. 

Ние като здравна система би трябвало да сме готови за най-лошия вид. Трябва да имаме потенциала за това. Пък в случай че пристигна най-хубавото, ще черпим. 

Съветваме всички най-малко 30 мин дневно спортуват, може и вкъщи. Любителският спорт усъвършенства имунитета. Човек може да се болести през устата, носа и очите. Хора, които броят пари, да носят ръкавици, в случай че си пипнеш лицето няма значение дали си с ръкавици или не. Колкото по-трудно дишате с една маска, толкоз тя е по-добра. С всичко се привиква. 1/3 към нас са с висок окръвно. Болните са заболели от вируса плюс страха. Като се махне страха, остава заболяването.

Страхът се лекува с нармални човешки очи отсреща от страна на лекаря. На второ място са хапчетата. Ние желаеме обществото да съблюдава ограниченията, само че в случай че постоянно  успокояваме хората, няма да съблюдават никакви ограничения. Имаме задоволително мощни хапчета да оправим високото кръвно, фармацевтичната индустрия не е спряла да работи. ", заключи обстановката медикът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР